Martin ura

Etusivu
 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019

 • L Esprint du Judo (EDJ 108): La ”Masterclass” de Martti Puumalainen

  06.02.2024

  !

   

  ”Mestariluokan” DE MARTTI PUUMALAINEN

  Puhuimme mahtavasta Martti Puumaisesta EM-kilpailuille omistetussa numerossa (ED/107) mahtavasta Martti Puumaisesta ja odottamattomasta voitosta raskaassa sarjassa eräiden parhaiden maanosien edessä. Palaamme näyttämään, missä määrin Mikkelin kolossilla on keinoja saavuttaa tavoitteensa, erityisesti teknisellä tasolla, keinoja, joilla se voi nousta kestävästi maailman viiden parhaan joukkoon tässä kukoistavassa kategoriassa ja julistaa itsensä. , ohimennen, kuningas Teddy Rinerin uutena esteettömänä ulkopuolisena. Kun hän voitti Mastersin, tämä suomalainen oli kaikkien yllätykseksi keskittänyt kaiken valon ja kaikki olivat ylistäneet hänen olkapäänsä ympärillä keskitettyä teknistä tehokkuutta gencux-hyökkäyksiin joko liukumalla nopeasti alla tai onnistumalla ohjaamaan hyvin hallittuja sivuttaistyöntöjä saadakseen. Montpellierin EM-kisoissa hän pelasi myös hyödyntäen koko valikoimaa painopisteen alla olevia kulkuja seoi-nagessa tai sodessa kahdella kierroksella, mikä riittää voittamaan luokan venäläisen haltijan puolivälierissä ja tämän hetken paras hollantilainen välierissä. Finaali lupasi olla toisen tason vastustusta odotettavissa olevaa Guram Tushishvilia, vuoden 2018 maailmanmestaria ja Tokion kisojen finalistia vastaan. Voimakas georgialainen teki myös tarvittavan waza-arin uchi-matalla nostaen käsiään ja halliten rauhallisesti taistelun loppua… kunnes kymmenen sekuntia, ennen kuin hänet jäi kiinni ko-uchi-klassiseen gariin, päättyi minuuttia myöhemmin. kultaisen tuloksen toisella waza-arilla uchi-matalla. Näyttävä kapina, yhtä paljon kapinan hengellään kuin sen mestaruudella, jota hän esittelee erinomaisen taidokkaalla jalka- ja lantiotyöllä, josta tiesimme vähemmän ja joka täydentää ihailtavasti hänen peliä olkapäätekniikoiden ympärillä. On todettu, että Martti Puumalainen on täydellinen taistelija, joka on tällä hetkellä yksi vaarallisimmista. Vuoden 2019 voiton jälkeen toisesta maanosan tittelistä riisutun georgialaisen lämmittelyhuoneessa homeerinen raivo ei muuta mitään, ja sen jälkeen suomalaiset ovat lisäksi ohittaneet hänet maailman rankinglistalla.

   

  KO-UCHI-GARI VALMISTELUT UCHI-MATA // EUROOPAN MESTARUUS 2023// FINAL VASTASSA GURAM TUSHISHVILI (GEO)

  Kymmenen sekuntia on jäljellä, ja siihen asti georgia ei ole vain onnistunut tekemään waza-arin, vaan myös laittamaan suomalaisen sammuttimen alle pitämällä käsiään alhaalla estääkseen häntä vapautumasta ja liukumasta alas. Mutta Martti Puumalainen kapinoi viime sekunneilla ja vapauttaa hallitsevan oikean kätensä. Kauluksessa on tilaa painostaa georgialaista, joka ei ole huolissaan tartunnasta, joka ei ole paras polvistumis- ja hihanpääliikkeiden asiantuntijalle. Suomalainen vaatii vaihtamalla sivuttain vapauttaen olkapäänsä  ja ”vetämällä” vastustajaansa ikään kuin käynnistääkseen voimakkaan lantioliikkeen Mitä hän näyttää tekevän, hyvin kyykyssä olevalla Tushishvilillä, valmis hyväksymään liikkeen estääkseen tai torjuakseen sen. Georgialainen ennakoi siirtymällä hieman oikealle. ja se on ko-uchi-gari-hyökkäys! Suomalainen antoi hyökkäävän jalkansa vetää kiinni vastustajan oikeasta jalasta hänen liikkeessään. Georgialainen jää kiinni taaksepäin, kun taas Puumalainen asettuu eteen pitäen otteen. luja olkapää, joka estää Tushishvilia kääntymästä ympäri ja pakottaa hänet myöntämään waza-arin

   

  UCHI-MATA VALMISTETA KO-UCHI-GARI // EUROOPAN MESTARUUS 2023// FINAL VASTASSA GURAM TUSHISHVILI (GEO)

  Kultaisessa pisteessä, waza-ari kaikkialla, suomalainen otti vastustajansa mittaa liikkeessä, kätensä kauluksessa häiritäkseen häntä, kun taas vapaa georgialainen rajoittui puolustusasentoon, mikä avasi mahdollisuuksia. hänelle vastamahdollisuuksia. Suomalainen teeskentelee heittävänsä uchi-mataa, kun taas georgialainen ottaa yhteyttä ennakoiden nilkkansa koukkuun. Ko-uchi-ansa ei toiminut ja Tushishvili on jo kokoamassa itseään saadakseen aloitteen takaisin, kun taas hänen vastustajansa ottaa hieman etäisyyttä. Oikea hetki voimakkaalle Georgian, joka yrittää ohittaa oikean kätensä alta saadakseen takaisin korkean vartijan vastustajan olkapäälle. Mutta Puumalainen piti otteensa syötössä ja työntyi alle käsivarsi, joka yrittää työntää georgialaista, estää häntä voittamasta Tushishvin työntövoiman epätasapaino mitata käsi yrittää peittää hänen olkapäänsä. Tushishvili jää kiinni tähän epätasapainoon työntämisessä, joka pakottaa hänet siirtymään eteenpäin (2). Georgialaisen löytämästä melko etäisestä tuesta huolimatta suomalainen onnistuu tukkimaan takajalkansa riittävästi estääkseen häntä jättämästä aloittamaansa pyörivää liikettä. Erittäin liikkuva tukien ansiosta. Vuoden 2023 Mastersin voittaja keskittyy uudelleen ylläpitämään painetta Tushishvilin ylävartaloon ja ylläpitämään epätasapainoa Ohjaus on täydellinen kokonaistyöntövoima suuressa pyörivässä liikkeessä, joka säilytti epätasapainon, pakottaen georgialaisen myöntämään uuden waza-arietin päästääkseen luisumaan. maanosan mestaruus Suomelle, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1989!

   

   

  Uusimmat leikkeet

  Judoka Martti Puumalaisen ura

   

   

  Yhteistyössä

  Mikkelin kaupunki
  Etelä-Savon Energia Oy | ESE
  Esli
  Kamppailuareena Mikkeli
  Suomen Judoliitto
  Mikkelin Judo